1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
سایت "بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید آیت الله دکتر بهشتی" تنها منبع رسمی اخبار و آثار شهید بهشتی است
گزارش «قانون» از مراسم هشتاد و پنجمين سال تولد شهيد بهشتي

شاگردان بهشتي؛ نگران هاشمي

مرحوم شهيد بهشتي بچه ها را جزئي از خودش نمي دانست بلكه كلي از خودش مي دانست . مرحوم شهيد بهشتي دانش آموزان اينجا را چون كلي از خودش مي دانستند لذا آنچه را كه در وجود خودش بود به ديگران منتقل مي كرد. كساني كه زيردست شهيد بهشتي تربيت شدند ، زراندوز و خلافكار نبودند و در خدمت خود به مردم هم هيچ منتي نداشتند. همه‌شان‌ آن روحيه را داشتند. اگر ليست دانش آموزان را ببينيد هر كدام در مصدر كاري بودند.

خبرنگاران قانون روز پنچ‌شنبه كه مصادف با عيد غدير بود به مراسم هشتاد و نهمين سالروز تولد شهيد آيت‌ا… دكتر بهشتي كه در دبيرستان دين و دانش قم برگزار شد دعوت شدند. اين دعوت براي شركت در مراسم تولد شهيد آيت‌ا… دكتر بهشتي را به فال نيك گرفتيم و رهسپار قم شديم.
دكتر عليرضا حسيني بهشتي به نمايندگي از خانواده آيت‌ا… و نصرت‌ا… شادنوش به نمايندگي از كانون دانش‌آموختگان دبيرستان دين و دانش ميزبان ما بودند. در اين مراسم برخي از شاگردان شهيد بهشتي حضور داشتند. محمدجواد حجتي كرماني، سيد محمدصادق طباطبايي، غلامحسين كرباسچي، عبدالمجيد معاديخواه، سيد محمد مير محمدي، محمدجواد مظفر، فرشاد مومني، محمد حسن اصغرنيا و سيدعلي موسوي اردبيلي از كساني بودند كه خود را به قم و مدرسه دين و دانش رسانده بودند.
سخنرانان اين مراسم خاطراتي از دوران حضور خود در مدرسه دين و دانش و شهيد بهشتي نقل كردند. همچنين محمدحسن اصغرنيا به نمايندگي از كانون دانش‌آموختگان دبيرستان دين و دانش نحوه تاسيس دبيرستان دين و دانش را بيان كرد. اما اينگونه مراسم‌ها هميشه حاشيه‌هاي جذابي هم دارد.

حسن روحاني (رئيس جمهور) در گفت و گويي درباره مدرسه دين و دانش مي گويد:
« مدرسه دین و دانش در زمان ما مثل یک مدرسه غیرانتفاعی بود. تلفیق حوزه و دانشگاه نبود…»
وي در ادامه مي گويد: « منتها جایی بود که در آن تربیت دینی بچه ها تحت نظارت بود و به تربیت دینی بچه ها اهمیت بسیار داده می شد. خب، شهید بهشتی هم با آن افکار روشن مسئولیت داشت. مدرسه دین و دانش به این صورت بود. در قم هم اولین مدرسه ای که من رفتم، مدرسه علوی بود، می گفتند: مال آیت ا… العظمی گلپایگانی بود. آن مدرسه هم زیر نظر شهید بهشتی بود.»
حسن روحاني در ايام نوجواني در عكس فوق كنار شهيد بهشتي ديده مي‌شود.

نصرت‌ا… شادنوش ديگر دانش آموز دبيرستان دين و دانش در دهه 40 بود كه مي گويد بهشتي و مطهري ها تكرار نشدني هستند. او به «قانون» گفت : بارزترين ويژگي افرادي مانند بهشتي و مطهري انسان سازي آنها بود. به همين دليل هم با تير كينه دشمنان مواجه شدند و مورد حذف و ترور قرار گرفتند . دشمن ا زاين طريق تلاش كرد جلوي سير تكاملي جامعه را بگيرد.
اين چهره سياسي در ادامه تاكيد كرد: امروزه اگر افرادي بخواهند خط سير شهيد بهشتي و مطهري را داشته با شند از اتصال به جريان جامعه دور مي شوند. شادنوش در ادامه تصريح كرد: به عبارتي ما راحت نمي توانيم مانند آن افراد را داشته باشيم. كما اينكه الان هم چهره هايي بهشتي وار مانند آقاي هاشمي هستند ولي مي بينيد كه چگونه از سوي دشمنان مورد ترور قرار مي گيرند . دشمنانی كه يكبار شهيد بهشتي و مطهري را ترور فيزيكي كردند، الان هم امثال آقاي هاشمي را ترور شخصيت مي كنند.
مرحوم شهيد بهشتي بچه ها را جزئي از خودش نمي دانست بلكه كلي از خودش مي دانست . مرحوم شهيد بهشتي دانش آموزان اينجا را چون كلي از خودش مي دانستند لذا آنچه را كه در وجود خودش بود به ديگران منتقل مي كرد. كساني كه زيردست شهيد بهشتي تربيت شدند ، زراندوز و خلافكار نبودند و در خدمت خود به مردم هم هيچ منتي نداشتند. همه‌شان‌ آن روحيه را داشتند. اگر ليست دانش آموزان را ببينيد هر كدام در مصدر كاري بودند.

غلامحسين كرباسچي كه بدون صرف ناهار مراسم را ترك كرد به خبرنگار قانون گفت: شما جامعیتی را در شهید بهشتی می دیديد که این جامعیت، برای هر كسي جذاب بود. چند ديدگاه در تفکرات ایشان بود که در حركاتشان ظهور و بروز جدی داشت. در بین روحانیون کم شخصیتی وجود دارد که هم از نظر فلسفی، هم از ديدگاه فقهی، هم در مسائل اقتصادی و هم در مسائل اجتماعی و حتی در حوزه هنر حرفی برای گفتن داشته باشد.

در ادامه عبدالمجيد معاديخواه تسليم نشدن در برابر جريانات و حركت هاي غير اصيل را از بارزترين ويژگي هاي شهيد بهشتي عنوان كرد و گفت : ايشان همواره با جديت و از طريق مناسب و موثر پيگير اصول و آرمان ها بودند. اين دانش آموز سال‌هاي قبل از انقلاب دبيرستان دين و دانش به «قانون» گفت كه هدف شهيد بهشتي آگاهي بخشي به جامعه بود و در اين مسير گاهي تساهل و تسامح و گاهي نيز اصرار بر اصول را به كار مي بردند.

در حاشيه اين مراسم سيدعلي موسوي اردبيلي درباره شخصيت شهيد بهشتي به ما گفت: بنده درزمان حيات شهيد بهشتي سن زيادي نداشتم اما جمله اي را كه از پدرم آيت ا… موسوي اردبيلي شنيدم را نقل مي كنم. ايشان درباره شهيد بهشتي مي‌فرمودند: اگر بخواهيم مخلص‌ترين افراد در انقلاب را نام ببريم بي شك يكي از آنها شهيد بهشتي است. بهشتي كسي بود كه بدون توجه به حب جاه و مقام، صرفا به خاطر خدا و مردم قدم در راه خدمت گذاشت.

منبع: روزنامه قانون


نسخه چاپی
دیدگاه‌ها